Nieuws

Microsoft geeft Bing Maps flinke update

Gepost op 19 juli 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft zijn Bird's Eye-feature in Bing Maps, met luchtfoto's die vanuit vliegtuigen zijn genomen, flink uitgebreid. Er is maar liefst 215TB aan luchtfoto's toegevoegd. Voorheen beschikte Bird's Eye over 'slechts' 87TB aan foto's.


In totaal komt de hoeveelheid vliegtuigfoto's in Bing Maps daarmee neer op 302 terabyte aan gegevens, heeft Microsoft bekendgemaakt. Aan de dienst zijn bepaalde gebieden in de Verenigde Staten, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland en Japan toegevoegd. Een deel van Nederland was overigens al langer in Bird's Eye te bekijken.

De luchtfoto's, die zijn genomen onder een hoek van 45 graden, beslaan nu een gebied van tegen de 1.400.000 vierkante kilometer, ruim tweemaal Frankrijk. Eind juni kondigde Microsoft al aan dat het 165TB aan gegevens had toegevoegd. Daaronder waren Bird's Eye-foto's, maar ook satellietbeelden.

Overigens is Streetside, Microsofts concurrent van Googles Street View, nog niet beschikbaar in Nederland. Of daar binnenkort verandering in komt, is onbekend.

Bing Maps
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.