Nieuws

Microsoft komt met preview van 'Hotmail-vervanger' Outlook.com

Gepost op 01 augustus 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft een preview van zijn nieuwe webmaildienst Outlook.com online gezet. De webmaildienst is voorzien van koppelingen met SkyDrive en diverse sociale netwerksites, en moet Hotmail-gebruikers verleiden om over te stappen.


Volgens Microsoft combineert Outlook.com, dat zich richt op de consumentenmarkt, de sterke punten van Hotmail.com en zijn mailserver Exchange. De webmaildienst zal nauw verweven worden met Windows 8 en Office 2013, en heeft de look-and-feel van de Metro-interface. Volgens Microsoft geeft deze interface de gebruiker een betere toegang tot zijn inbox door onder andere in het openingsscherm minder advertenties en zoekbalken te tonen.Outlook.com biedt ook een koppeling met Microsofts cloudopslagdienst SkyDrive. Deze geeft standaard 7GB aan opslagcapaciteit. Ook kunnen feeds van diverse sociale netwerksites opgevraagd worden in de zogenaamde People Hub, waaronder Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+. Verder heeft het door Microsoft overgenomen Skype een plekje gekregen in de webmaildienst.

Opgeslagen e-mail op Outlook.com moet ook toegankelijk worden op mobiele apparaten door Exchange ActiveSync-ondersteuning aan te bieden. Zo kunnen ook smartphones en tablets die niet op Windows Phone draaien de maildienst benaderen.

Microsoft stelt dat zijn maildienst het makkelijker zal maken om overvolle mailboxen op te schonen. Zo sorteert Outlook.com automatisch nieuwsbrieven, updates van sociale netwerken en berichten van contactpersonen, waarna deze via de sweep-functie verwijderd of verplaatst kunnen worden. Microsoft stelt dat het bovendien krachtige filterfunctionaliteit aan de webmaildienst heeft toegevoegd.

Outlook.com, waar in juni al de eerste screenshots van uitlekten, is voorlopig als preview beschikbaar. Hoe lang deze testfase zal duren, is niet duidelijk. Microsoft lijkt gebruikers van Hotmail echter over te willen halen om over te stappen naar Outlook.com door een eenvoudige migratie aan te bieden via een 'upgrade to Outlook.com'-knop. Op termijn zou Outlook.com Hotmail moeten gaan vervangen. Verder belooft Microsoft dat het bij het plaatsen van advertenties op Outlook.com deze niet zal personaliseren door de inhoud van een e-mail te scannen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Gmail.

Plaatje

Plaatje

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.