Nieuws

Windows 8 is 'klaar' en krijgt rtm-status

Gepost op 01 augustus 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft bekend gemaakt dat het Windows 8 de release to manufacturing-status heeft gegeven en de code van het besturingssysteem naar zijn hardwarepartners wordt verstuurd. Windows 8 komt op 26 oktober officieel uit.


Aan Windows 8 is twee jaar gesleuteld. De rtm-versie. die de komende dagen naar computerfabrikanten zal worden gestuurd, draagt buildnummer 9200.16384.win8_rtm.120725-1247. Bezitters van een MSDN- of TechNet-account kunnen Windows 8 vanaf 15 augustus downloaden, terwijl Microsoft Software Assurance-houders en Microsoft Partner Network-leden een dag langer moeten wachten, zo meldt Microsoft. Verder krijgen bedrijven met een volume license vanaf 1 september de mogelijkheid om Windows 8 Enterprise Edition te kopen.

Op 15 augustus zullen ook de deuren van de Windows Store officieel geopend worden. Bovendien zullen ontwikkelaars via het Windows Dev Center toegang krijgen tot tools en software die nodig is om software in de Windows Store te kunnen plaatsen, waaronder de final build van Visual Studio 2012.

Retailversies van Windows 8 zullen vanaf 26 oktober verkrijgbaar zijn, maar de prijs is nog niet bekend gemaakt. Ook pc's, laptops en tablets met Microsofts nieuwste besturingssysteem zullen vanaf die datum te koop zijn, waaronder de Surface-tablets van de softwaregigant.

Volgens Microsoft hebben meer dan 16 miljoen computers wereldwijd de diverse pre-releaseversies van Windows 8 gedraaid, waaronder 7 miljoen testdeelnemers die kozen voor de feature complete Release Preview. Daarmee zou het besturingssysteem het meest beproefde OS in de prerelease-fase ooit zijn van Microsoft. Ondanks dat het besturingssysteem nu het rtm-stempel heeft gekregen, belooft Steven Sinofsky op het Building Window 8-blog dat Microsoft de ontvangst van het OS nauwgezet zal monitoren en desnoods zal bijsturen als dat nodig mocht zijn.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.