Nieuws

'Nokia presenteert op 5 september Windows Phone 8-smartphones'

Gepost op 06 augustus 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Nokia zou op 5 september zijn eerste smartphones met Windows Phone 8 willen presenteren. Dat claimt het financiële persbureau Bloomberg op basis van een anonieme bron. Microsoft heeft het nieuwe besturingssysteem nog niet af.


Wanneer de toestellen in de winkel moeten liggen, is onbekend. Toen Nokia vorig jaar met de Lumia 800 zijn eerste Windows Phone-toestel presenteerde, volgde de release drie weken later. De presentatie van het Windows Phone 8-toestel zou plaatsvinden op Nokia World, dat dit jaar een beperkt evenement wordt voor 'partners' van Nokia en in tegenstelling tot vorige jaren vooralsnog geen keynote of persconferentie zal bevatten.

Microsoft is inmiddels nog niet klaar met Windows Phone 8. Terwijl Windows 8 vorige week rtm werd, heeft het Redmondse bedrijf nog niet aangekondigd wanneer dat met het mobiele besturingssysteem gebeurt. De sdk moet ook nog uitkomen, hoewel die al wel uitgelekt is. De uitgelekte sdk vereist Windows 8; wellicht wacht Microsoft met uitbrengen totdat Windows 8 ook via de officiële kanalen beschikbaar is voor ontwikkelaars.

Bloomberg vermeldt verder geen features of specificaties van de Nokia-toestellen die op 5 september zouden worden gepresenteerd. Het financiële persbureau is de eerste betrouwbaar geachte bron die de datum van 5 september noemt. De verder vrij onbekende site WPDang noemde de datum ook al.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.