Nieuws

Nokia presenteert Lumia 920 met Windows Phone 8

Gepost op 05 september 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Nokia heeft op een eigen evenement in New York de Lumia 920 met Windows Phone 8 gepresenteerd. Het toestel heeft onder meer ondersteuning voor draadloos laden en beschikt over een lcd, door Nokia PureMotion HD+ genoemd.


De Lumia 920, waarover in de afgelopen week al de nodige geruchten gingen, heeft een 4,5"-scherm met een resolutie van 1280x768 pixels. Die resolutie wordt vanaf versie 8 van Windows Phone ondersteund; in Windows Phone 7.5 konden fabrikanten alleen schermen met 800x480 pixels gebruiken. Het scherm is een lcd met PureMotion HD+, een technologie van Nokia waarbij de refreshrate hoger zou liggen dan bij andere schermen, waardoor scrollen beter moet gaan. De refreshrate is 60Hz. Nokia claimt een helderheid van 600 nits.

Ook is het scherm voorzien van een verbeterde versie van de ClearBlack-technologie, waarbij polarisatiefilters worden toegevoegd om de afleesbaarheid te verhogen. Daarnaast kan de gebruiker het touchscreen ook met handschoenen bedienen dankzij iets dat Nokia Super Sensitive Touch noemt. Het bedrijf gaf geen details hoe het werkt.

De telefoon heeft ondersteuning voor draadloos laden, waarvoor een strip in de achterkant is verwerkt. Onder meer Fatboy maakt een accessoire voor het toestel. Het toestel heeft een unibody-behuizing van polycarbonaat, net als de Lumia 900 en 800. De camera heeft een maximale resolutie van 8,7 megapixels en heeft de PureView-naam meegekregen. Nokia heeft mechanische stabilisatie toegevoegd aan de camera en focust op het maken van betere foto's in donkere lichtomstandigheden. Hoe dat precies gebeurt, maakte Nokia niet duidelijk.

De Lumia 920 is voorzien van nfc om gebruik te kunnen maken van de Wallet-functionaliteit in Windows Phone voor betalingen. Het is onduidelijk in hoeverre dat wordt ondersteund in Nederland. De telefoon draait op een Qualcomm Snapdragon S4-processor, een MSM8960. De dualcore-processor met twee Krait-cores is geklokt op 1,5GHz. De accu heeft een 2000mAh-accu, meer dan de 1850mAh-accu uit de Lumia 900. De telefoon is 10,7mm dik, iets dunner dan de Lumia 900. De Lumia 920 weegt 185 gram, waarmee het de zwaarste high-end telefoon op de markt is; de Galaxy S III weegt bijvoorbeeld rond 130 gram, de iPhone komt tot 140 gram.

Het toestel draait op Windows Phone 8, het besturingssysteem dat eind oktober samen met Windows 8 moet verschijnen. Windows Phone 8 heeft onder meer de kernel van de desktopversie van Windows en deelt ook de multimedia-engine met de desktopversie. De overeenkomsten zouden ertoe moeten leiden dat ontwikkelaars zonder veel moeite apps kunnen porten van Windows 8 naar Windows Phone 8 en vice versa.

Naast de Lumia 920 kwam Nokia ook met de iets goedkopere Lumia 820. De Lumia 820 heeft een ClearBlack-amoled-scherm met een resolutie van 800x480 pixels en een diagonaal van 4,3". De PureView-camera ontbreekt op de goedkopere Lumia. Hij is met 160 gram ook iets lichter. Nokia heeft nog geen prijs en releasedatum aangekondigd, maar de release wordt verwacht rond eind oktober.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.