Nieuws

Kroes: Europa heeft sneller internet nodig voor groei economie

Gepost op 16 oktober 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Als Europese landen hun economie in de toekomst willen laten groeien, moeten ze snellere internetverbindingen mogelijk maken. Dat zegt Eurocommissaris Neelie Kroes op het Broadband World Forum dat in Amsterdam wordt gehouden.


De snellere internetverbindingen zijn nodig voor het ontwikkelen van nieuwe services zonder dat er een tekort aan capaciteit ontstaat op huidige netwerken. "We hebben nog lang niet de grenzen bereikt van wat we met internet kunnen. Laten we die ontwikkelingen niet remmen met langzame verbindingen." Daarbij doelt Kroes op de aanleg van vooral glasvezelnetwerken.

De glasvezelnetwerken zijn niet alleen nodig voor de ict-sector, zegt Kroes. "Alle sectoren gaan digitaal. Cloudcomputing is een hele nieuwe manier van it-dienstverlening en het heeft een snelle verbinding nodig. Ook kunnen we ouderen beter op afstand verzorgen, terwijl ze thuis zijn. We kunnen zelfstandig en met waardigheid oud worden in onze eigen huizen, maar dan hebben we breedbandinternet voor iedereen nodig."

Nationale overheden moeten daarom de aanleg van draadloze breedbandverbindingen stimuleren, zegt Kroes. "Dat zal zichzelf terugbetalen met rente", aldus Kroes. Bovendien zou de versnelde aanleg van glasvezelnetwerken nodig zijn om niet achterop te raken bij andere continenten. "We kunnen niet competitief blijven en economisch wereldleider worden zonder supersnel internet."

De boodschap van Kroes is niet verrassend; ze is als Eurocommissaris verantwoordelijk voor ict en telecom, waarbij een van de hoofddoelen is om internetgebruik in de EU te bevorderen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.