Nieuws

Microsoft Surface RT-tablet zonder toetsenbord kost 499 dollar

Gepost op 16 oktober 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft de prijzen van zijn Surface RT-tablets bekendgemaakt. De goedkoopste versie van het apparaat, met 32GB opslaggeheugen, kost 499 dollar en dat is zonder keyboardcover. Met deze accessoire kost het model 599 dollar.


Microsoft hintte dinsdag op een snelle start van de voorverkoop van zijn Surface-tablet met Windows RT en ARM-soc. De grote vraag was nog welke prijzen Microsoft zou gaan hanteren voor de tablets. Die prijzen verschenen kort in de Microsoft Store, maar zijn inmiddels weer offline gehaald.

In de prijs van 499 dollar voor de 32GB-versie van de tablet is de Touch Cover, de keyboard-accessoire, niet inbegrepen. Voor de cover moet 100 dollar betaald worden. Microsoft brengt ook een Surface RT-tablet met 64GB en Touch Cover uit voor 699 dollar. Microsoft begint op 26 oktober met de levering van de modellen in de Verenigde Staten. Of en wanneer de modellen naar Nederland komen, is niet bekend.

Toen Microsoft zijn Surface-tablets half juni onthulde, was het de vraag in welke mate het bedrijf met zijn partners wilde concurreren. Sommige partners uitten kritiek op het feit dat Microsoft nu in de hardwaremarkt stapte, maar er waren ook geluiden dat het om een bescheiden launch zou gaan. Volgens The Wall Street Journal heeft Microsoft echter 3 tot 5 miljoen exemplaren van de tablet besteld voor het vierde kwartaal van 2012. Dat is evenveel als Amazon heeft laten maken van zijn Kindle Fire HD en Google van de Nexus 7.

De ARM-versie van de Surface-tablet draait Windows RT en is voorzien van een 1,4GHz-Nvidia Tegra 3-processor. De Surface RT weegt 676 gram en is 9,3mm dun. Hij beschikt over een micro-sd-kaartlezer, een usb 2.0-ingang en een micro-hdmi-aansluiting. Voor de opslag is 32 of 64GB flashgeheugen beschikbaar. De accucapaciteit zou 31,5Wh bedragen. Daarnaast komt Microsoft met de Surface for Windows 8 Pro. Dit model is vooral voor de zakelijke markt bedoeld en draait Windows 8 Pro, inclusief Office 15, op een Intel Ivy Bridge-cpu.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.