Nieuws

Microsoft kondigt Skype-client voor Windows 8 aan

Gepost op 22 oktober 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zal op 26 oktober een nieuwe Skype-applicatie aan de Windows Store van Windows 8 toegevoegen. De Skype-client integreert met de Peope-applicatie, kan gekoppeld worden aan een Windows-account en biedt beeldvullende videochats.


De Skype-app voor Windows 8, die vanaf 26 oktober gratis verkrijgbaar zal zijn, toont op het hoofdscherm een lijst met recente gesprekken, de favoriete contacten en de volledige contactenlijst. De client biedt de mogelijkheid om het Skype-account te koppelen aan de Windows-login, zodat de client automatisch inlogt zodra de gebruiker het inlogscherm van Windows 8 is gepasseerd. Ook zijn de Skype-contactpersonen gekoppeld aan het People-adresbroek van Windows 8 waardoor het maken van voip- of videochats met bekenden eenvoudiger moet worden.

Microsoft heeft zijn Skype-app logischerwijs de Windows 8-vormgeving aangemeten en door de side-by-side-optie van het OS kan een Skype-sessie gecombineerd worden met bijvoorbeeld het tonen van webpagina's in Internet Explorer of het tonen van foto's. Ook zijn videochats full-screen te voeren. Verder nestelt Skype zich als een live tile op het startscherm en er kunnen directe koppelingen worden geplaatst naar veelgebruikte contactpersonen.

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.