Nieuws

Aantal sms'jes KPN-klanten binnen twee jaar bijna gehalveerd

Gepost op 23 oktober 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Het aantal sms'jes dat KPN-klanten versturen, is in twee jaar bijna gehalveerd. Terwijl een klant in 2010 gemiddeld nog 56 tekstberichtjes per maand stuurde via sms, is dat in het afgelopen kwartaal gedaald naar 30. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de telecomprovider.


Het aantal verstuurde sms'jes kende zijn hoogtepunt in de herfst van 2010, maar dankzij de opkomst van diensten als WhatsApp, Facebook Messenger, BlackBerry Messenger en Apples iMessage neem het aantal verstuurde sms'jes snel af. Providers hebben in reactie daarop de prijzen van andere diensten, zoals mobiel internet, verhoogd, terwijl sms'en bij veel abonnementen nu juist zo goed als onbeperkt kan.

De introductie van de leaseconstructie eerder dit jaar lijkt zijn vruchten af te werpen. Waar voorheen vooral klanten met abonnementen wegliepen, lijkt het aantal mensen dat nu voor een abonnement van KPN kiest op de mobiele markt te stabiliseren. Op een totaal van meer dan drie miljoen abonnees verloor KPN er 5.000. Een jaar geleden waren dat er 18.000 en begin 2011 zelfs 80.000. Klanten betaalden gemiddeld 22 euro aan KPN, een euro minder dan een jaar geleden en het vorige kwartaal.

KPN zag het aantal klanten dat tv-diensten koopt, stijgen met 17 procent, naar anderhalf miljoen. Daarbij neemt het aantal mensen met Digitenne af, terwijl meer mensen juist iptv willen hebben.

Het aantal mensen met een internetverbinding via glasvezel verdriedubbelde in een jaar bijna naar 198.000. Het aantal mensen dat een abonnement via glasvezel kan nemen, steeg voor het eerst naar boven een miljoen. In de toekomst wil KPN in aanvulling op glasvezel en koper ook thuisinternet gaan aanbieden via 4g.

De omzet kwam uit op 3.05 miljard euro, een daling van 6,5 procent. Het bedrijfsresultaat zakte nog meer, met 12 procent naar 1,17 miljard euro. Dat komt mede door de Duitse markt, waar KPN kampt met meer concurrentie en waar de prijzen daardoor onder druk staan.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.