Nieuws

Microsoft brengt RTL XL en Eredivisie Live naar Xbox 360

Gepost op 22 november 2012 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft is een samenwerking aangegaan met RTL, Eredivisie Live en bioscoopketen Pathé. De drie bedrijven gaan een app maken voor de Xbox 360, zodat hun tv-programma's en films via de console te bekijken zijn. Bij Eredivisie Live en Pathé gaat dat volgens pay-per-view.


Volgens Microsoft kunnen de diensten van de drie Nederlandse entertainmentpartners in de loop van dit najaar en komend voorjaar worden ervaren op de Xbox 360. De drie mediabedrijven hopen in de komende maanden een app beschikbaar te hebben voor de console.

RTL komt met RTL XL, een app waarmee uitzendingen van alle RTL-zenders teruggekeken kunnen worden. Met de app van Eredivisie Live kunnen wedstrijden live bekeken worden, al moet daar per wedstrijd voor betaald worden. Er is daarmee dus geen abonnement nodig om de wedstrijden te kunnen bekijken. Ook Pathé vraagt bij Pathé Thuis, de app van de bioscoopketen, geld per bekeken film. De films zijn ook in hd beschikbaar. Hoeveel het bekijken van een film of wedstrijd kost, is nog niet bekend. Er is een Xbox Live Gold-abonnement nodig om van de apps gebruik te kunnen maken. De Xbox 360 heeft al apps voor YouTube, Dailymotion, Muzu.tv, Wall Street Journal en de Amerikaanse sportkanalen MLB en NBA.

Tegelijk met Windows 8 introduceerde Microsoft SmartGlass, waarmee het mogelijk is om de Xbox 360 te besturen vanaf een tablet of mobiele telefoon. Er zijn SmartGlass-apps voor Windows Phone 8, iOS en Android. Daarmee kunnen ook Xbox 360-apps als die van RTL, Eredivisie Live en Pathé bediend worden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.