Nieuws

Banken gaan betalen via smartphone invoeren

Gepost op 22 februari 2013 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Deze zomer kunnen consumenten in Leiden via hun smartphone bij winkels en horecagelegenheden betalen. De ABN AMRO, ING en de Rabobank starten dit jaar een test met mobiel betalen. Na de lokale introductie wordt mobiel betalen gefaseerd in heel Nederland ingevoerd.


Specifiek voor de introductie in Leiden werken de banken samen met KPN en MasterCard.

De introductie start met circa 1.000 consumenten met een bankrekening bij één van de drie genoemde banken en met een mobiele aansluiting bij KPN. Zij kunnen bij een groot aantal winkels en horecagelegenheden in het centrum van Leiden mobiel betalen.

Veiligheid
De banken stellen dat steeds meer consumenten een mobiele telefoon met NFC-mogelijkheden (Near Field Communication) hebben. Daardoor is het mogelijk om mobiel bij de kassa te betalen. "Gemak en snelheid zijn daarbij de grootste voordelen voor de consument en winkelier. De veiligheid van de betaling is vergelijkbaar met het huidige pinnen", aldus de banken.

Door de introductie van mobiel betalen zal volgens de banken het gebruik van contant geld afnemen, wat de "veiligheid en efficiency" ten goede zou moeten komen.

Uitrol
Het betalen gebeurt door de smartphone tegen een contactloze betaalautomaat te houden. Bedragen tot 25 euro worden direct en zonder enige autorisatie afgeschreven. Voor bedragen boven 25 euro is een pincode verplicht.

De introductie in Leiden zou naar verwachting eind 2013 zijn afgerond. De banken zullen vervolgens ieder voor zich mobiel betalen in Nederland verder uitrollen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.