Nieuws

Microsoft brengt Internet Explorer 10 voor Windows 7 uit

Gepost op 26 februari 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft Internet Explorer 10 voor Windows 7 uitgebracht. De browser was al beschikbaar in Windows 8, maar heeft nu ook zijn weg gevonden naar Windows 7. Vista en XP worden niet ondersteund. Windows XP kreeg al geen update naar Internet Explorer 9.


Om Internet Explorer 10 te kunnen draaien is minimaal Service Pack 1 op Windows 7 vereist. Er zijn twee uitvoeringen van de browser te downloaden; een 32bit- en een 64bit-editie. Opvallend is dat de 64bit-download niet twee verschillende browsers installeert. Voorheen werden er op 64bit-edities van Windows aparte 32bit- en 64bit-versies van Internet Explorer geïnstalleerd.

Volgens taakbeheer worden er bij het starten van IE10 op een 64bit-versie van Windows twee iexplore.exe-processen gestart; een 32bit- en een 64bit-variant. Voor iedere tab start de browser een nieuw proces op basis van 32 bits of 64 bits. Als add-ons geen 64bit ondersteunen kan dit tot compatibiliteitsproblemen leiden, volgens Microsoft.

Internet Explorer 10 biedt volgens Microsoft betere ondersteuning voor html5 en css 3. Ook kan de browser beter omgaan met touchbediening. De browser is dan ook vooral ontwikkeld met het oog op gebruik in het op touch-georiënteerde Windows 8.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.