Nieuws

'Toenemend tabletgebruik leidt tot minder pc- en consolegebruik'

Gepost op 04 maart 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Het toenemende gebruik van mobiele apparaten, en dan vooral het gebruik van tablets, leidt tot een aanzienlijke daling in het gebruik van pc's en spelcomputers. Daarnaast kijken meer Nederlanders naar televisieprogramma's via tablet of smartphone.


Dat concludeert de Stichting Kijkonderzoek in zijn halfjaarlijkse Media Standaard Survey. Uit de onderzoeksdata, waarin de gegevens van zesduizend huishoudens zijn verwerkt, blijkt dat de tablet bezig is om een belangrijke rol te veroveren in het internet- en mediagebruik van de Nederlander. Van de ondervraagden ouder dan 13 jaar gaf 18 procent aan dat zij in 2012 een tablet gebruikten om te kunnen internetten, terwijl dit aandeel in 2011 nog op 8 procent lag. Ook het smartphonegebruik liet een aanzienlijke stijging zien. 37 procent gebruikte vorig jaar een dergelijk toestel voor internettoegang, terwijl dat cijfer het jaar daarvoor nog bleef steken op 27 procent.

De opkomst van tablets en smartphones heeft invloed op het gebruik van pc's en spelcomputers. Het pc-gebruik liet tussen 2011 en 2012 een daling zien van 67 naar 60 procent, terwijl het consolegebruik van 7 naar 6 procent terugliep.

Mobiele apparaten worden volgens de Stichting Kijkonderzoek ook steeds vaker ingezet om televisie te kijken. In de afgelopen twee jaar hebben bedrijven als UPC, KPN en Ziggo mobiele apps uitgebracht die het mogelijk maken om televisie te kijken op tablets en smartphones. Inmiddels gebruikt 11 procent van de ondervraagden weleens een tablet om tv te kijken, terwijl de smartphone met een aandeel van 7 procent nog wat achter blijft. 36 procent kijkt echter televisie op de pc of laptop, naar streaming uitzendingen of naar uitgesteld kijken.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.