Nieuws

Bedrijf gaat gratis wifi aanbieden in 36 Nederlandse steden

Gepost op 19 maart 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Het nieuwe Nederlandse bedrijf Bullseye gaat gratis wifi uitrollen in 36 steden. De dienst zal anoniem te gebruiken zijn en wifi moet snel genoeg worden om onlinediensten als Spotify, YouTube en Skype te gebruiken. Bullseye wil geld verdienen met het tonen van advertenties.


De op inkomsten uit advertenties gebaseerde wifi-dienst moet in de 36 grootste steden in Nederland beschikbaar komen, waaronder de vier grote steden Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam, en de 32 overige grote en middelgrote steden. Volgens de directeur van Bullseye, George Seton, is Nederland hiermee het eerste land met gratis wifi in alle grote steden. De onderneming uit Tiel wil in de tweede helft van dit jaar van start gaan. De wifi-punten worden in de centra van de steden geplaatst, maar de omvang van de dekking is niet bekend.

De dienst wil geld verdienen met het tonen van advertenties. Gebruikers moeten een app installeren om gebruik te maken van de dienst. In de browser krijgt de gebruiker eens per vijf minuten een advertentie te zien. Op smartphones en tablets stuurt de app push-meldingen, schrijft Nu.nl.

In het verleden zijn verschillende stads-wifinetwerken uitgerold, een bekend voorbeeld is Wireless Leiden. Sommige initiatieven moesten echter stoppen wegens geldgebrek, zoals Draadloos Groningen. Bullseye wijst op de voordelen van een gratis stadsnetwerk voor winkeliers en gemeenten. De dienst zal, behalve voor het winkelend publiek, ook gratis zijn voor bedrijven en overheid, belooft de onderneming.

Over de aangeboden snelheid zegt Bullseye nog niets, maar die zou hoog genoeg zijn voor de meeste populaire onlinediensten. Zowel laptops als smartphones en tablets kunnen van de dienst gebruik gaan maken.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.