Nieuws

Testversie opvolger Windows 8 lekt uit

Gepost op 25 maart 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Via een Poolse site is een testversie van de opvolger van Windows 8 online gekomen. De versie, die wordt ontwikkeld onder de codenaam Blue, bevat nieuwe apps in de 'Metro-interface' en de mogelijkheid meerdere 'Metro'-apps naast elkaar te draaien.


Naast de nieuwe 'Metro'-versies van de wekker en calculator is er ook een nieuwe versie van Internet Explorer, versie 11. Bovendien zijn er meer opties om de tegels op het startscherm aan te passen: tegels kunnen net als in Windows Phone 8 kleiner en groter worden gemaakt en de kleur kan per tile worden ingesteld.

Ook zijn in het onscreen toetsenbord cijfers boven de letters toegevoegd, kunnen Metro-apps naast elkaar worden gedraaid en zijn er veel meer kleine tweaks te vinden, zoals meer instellingen die naar de Metro-versie van Instellingen zijn gewijzigd en verdere integratie van webopslagdienst Skydrive. Aan de desktop-modus, door veel mensen nog altijd het meest gebruikt in Windows 8, lijkt weinig tot niets gewijzigd.

Het build-nummer is 9364. De versie is online gezet via een Pools forum en de downloadlinks staan op Pastebin. Blue moet op de opvolger worden van Windows 8, vergelijkbaar met de service packs voor vorige Windows-versies, maar dan voorzien van nieuwe features. Blue zou de codenaam zijn voor niet alleen nieuwe versies van Windows, maar ook van Windows Phone en Skydrive. Microsoft zou net als het zelf doet met Windows Phone en Apple is gaan doen met iOS en OS X jaarlijks grote updates voor zijn besturingssysteem Windows willen uitbrengen.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.