Nieuws

Nibud adviseert contant geld wegens online storingen

Gepost op 13 april 2013 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) adviseert consumenten om voorbereid te zijn op problemen met het elektronische betaalverkeer.


"Of het nu cyberaanvallen zijn, elektronische storingen of een geskimd pasje, de noodzaak om altijd contant geld achter de hand te hebben is overduidelijk", aldus de organisatie. Er kleven namelijk risico's aan het elektronische betalingsverkeer.

Een failliete bank, een DDoS-aanval of elektronische storing, een landelijke stroomstoring, skimming, phishing of een kapot pasje zijn allemaal redenen waardoor consumenten niet bij hun geld kunnen.

Contant geld
Om op eventuele calamiteiten voorbereid te zijn moeten consumenten dan ook over meerdere (elektronische) betaalmiddelen beschikken, bijvoorbeeld een pinpas en een creditcard. Daarnaast moet er ook altijd contant geld in huis zijn.

Het Nibud adviseert uit te rekenen hoeveel er gemiddeld per dag wordt uitgegeven en op basis daarvan een bedrag te bepalen waarmee twee dagen zijn te overbruggen. Voor een gezin met twee kinderen en een modaal inkomen zal het bedrag al snel op minimaal 50 euro komen, zo stelt de organisatie.

Downloaden
Ook krijgen consumenten het advies om minimaal één keer per maand de rekeningoverzichten te downloaden en die op de harde schijf te bewaren. "Zo kunt u altijd aantonen wanneer u wat hebt betaald en hoeveel geld u bezit."
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.