Nieuws

DigiD moeilijk te bereiken door ddos-aanval

Gepost op 24 april 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Als gevolg van een ddos-aanval is DigiD slecht bereikbaar en kunnen gebruikers regelmatig niet inloggen. Gebruikers op sociale media klagen over de storing en een woordvoerder van het ministerie bevestigt dat het op dit moment erg moeilijk is om in te loggen op de overheidsdienst.


De aanval begon dinsdagavond, aldus woordvoerder Frank Wassenaar van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, en sindsdien is de dienst regelmatig niet te gebruiken. AlleStoringen meldt dat gebruikers sinds dinsdag om vijf uur 's middags klagen over slechte bereikbaarheid.

De beschikbaarheid van de dienst verandert van minuut tot minuut. "Het is op en af", aldus Wassenaar. "Vanmorgen kreeg ik het signaal dat iemand moeiteloos kon inloggen, maar nu kan het moeilijk zijn om in te loggen." De voorpagina van DigiD kan wel worden geladen, maar zodra gebruikers proberen in te loggen, krijgen ze regelmatig een timeout. Volgens Wassenaar doen de aanvallers tweehonderd aanvragen per seconde.

Door de vergaande integratie van DigiD zijn de nodige overheidsdiensten moeilijk te gebruiken. Veel overheidsdiensten leunen op DigiD, waaronder die van de belastingdienst, gemeentes, de Dienst Uitvoering Onderwijs en Studielink. Daarnaast gebruiken onder meer zorgverzekeraars DigiD om hun klanten te laten inloggen. De afgelopen weken steeg het aantal ddos-aanvallen in Nederland; onder meer banken en luchtvaartmaatschappij KLM waren doelwit.Sinds 12:45 zou DigiD weer te gebruiken moeten zijn.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.