Nieuws

Mobiel bellen naar 0900 goedkoper

Gepost op 03 mei 2013 door Webmaster. Bron: Rtl.nl.
Bellen naar betaalde informatienummers met een mobiele telefoon wordt vanaf 1 juli 2013 goedkoper. Je gaat dan net zoveel betalen als bij bellen naar een vast nummer.


Het gaat om telefoonnummers die beginnen met 0900- en de zogenaamde abonnee-informatiediensten die beginnen met de cijfers 18.

Vanaf juni 2014 mogen bedrijven met betaalde klantenservicenummers hun klanten die met zo'n nummer bellen geen extra kosten per minuut meer in rekening brengen. Bedrijven mogen dan alleen maximaal één euro per gesprek vragen naast de gewone belkosten voor dat gesprek.

Eenmalige aankoop
Nu vragen bedrijven vaak aan hun klanten een apart 'informatietarief' per minuut, bovenop de belkosten. Dat mag straks niet meer. Het geldt zowel voor bellers die een eenmalige aankoop hebben gedaan als voor bellers waarmee een bedrijf een vaste klantrelatie heeft.

"Zo word je als klant niet geconfronteerd met een hoge rekening omdat je moet bellen naar een bedrijf waar je klant van bent", aldus minister Kamp van Economische Zaken. Bedrijven krijgen tot 13 juni 2014 de tijd om deze nieuwe regels in te voeren.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.