Nieuws

Tweede Kamer wil dat beltegoed halfjaar houdbaar blijft

Gepost op 28 mei 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat beltegoed minimaal een halfjaar houdbaar blijft. De Kamer wil dat minister Henk Kamp van Economische Zaken dat zo snel mogelijk wettelijk regelt. In veel gevallen is beltegoed nu slechts een maand houdbaar.


Niet alleen oppositiepartijen CDA, PVV, SP en D66 steunen het plan om beltegoed minimaal een halfjaar geldig te houden, ook regeringspartij PvdA is voor. "De huidige maand vind ik echt te kort", zegt PvdA-Kamerlid Astrid Oosenbrug tegenover het AD. D66-Kamerlid Kees Verhoeven vindt het tevens 'hoog tijd' dat beltegoed langer houdbaar blijft. Dinsdag wordt het plan voorgelegd in de Tweede Kamer.

Coalitiepartij VVD is juist tegen, al mogen de providers wat die partij betreft wel wat duidelijker communiceren over de gehanteerde tarieven en voorwaarden. Volgens de Consumentenbond strijken de providers maandelijks 68 miljoen euro op aan vervallen beltegoed. Per persoon komt dat neer op bijna honderd euro per jaar. D66-Kamerlid Kees Verhoeven stelt dat veel gebruikers uit voorzorg hogere bundels nemen, omdat providers hoge tarieven rekenen wanneer iemand buiten zijn bundel belt. Daardoor houden ze echter veel minuten over, die ze na een maand weer kwijt zijn.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.