Nieuws

Windows 8.1 ondersteunt Miracast en draadloos printen

Gepost op 03 juni 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Windows 8.1 zal standaard Miracast ondersteunen, een technologie om draadloos beelden te versturen naar een monitor of televisie. Ook zal de aanstaande update voor Windows 8 Wi-Fi direct printing en tethering mogelijk gaan maken.


Dat heeft Microsoft bekend gemaakt tijdens de TechEd North America-conferentie. De nieuwe functies die de softwaregigant beschrijft voor Windows 8.1 zijn met name bedoeld op zakelijke gebruikers. Zo zal de update native Miracast ondersteunen. Via Miracast, een alternatief voor AirPlay van Apple, kan via wifi draadloos video verstuurd worden. Pairing met een Miracast-compatibel apparaat kan via bluetooth of nfc verlopen. In Windows 8.1 kan de bezitter van een laptop of tablet deze inzetten als een hotspot dankzij ondersteuning voor tethering. Ook tap-to-pair printing via een nfc-tag is mogelijk, evenals draadloos printen via Wi-Fi direct printing, waarbij geen drivers geïnstalleerd hoeven te worden, en het eenvoudig aanmelden op vpn's.

Op veiligheidsgebied belooft Microsoft betere ondersteuning voor allerhande authenticatiemechanismes, waaronder biometrische scanners voor vingerafdrukken en virtuele smartcards tweeweg-authenticatie. Ook moet Windows Defender, de antimalwaresoftware die standaard aanwezig is, het gedrag op het netwerk in de gaten kunnen houden, terwijl Internet Explorer 11 de Defender-tool zal inzetten om binary extensions te scannen.

Systeembeheerders krijgen ook nieuwe opties in Windows 8.1, zoals de mogelijkheid om op afstand bedrijfsgegevens te wissen zonder dat er persoonlijke data verloren gaat. Ook kan het startscherm vergrendeld worden zodat de eindgebruiker niets kan wijzigen aan de indeling. Een optie die Microsoft network join noemt moet onveilige apparaten weren van beveiligde bedrijfsdata, terwijl assigned access tijdelijk toegang biedt tot een bepaalde app. Verder is ondersteuning voor apparaatbeheer via de OMA DM-standaard aan het besturingsssysteem toegevoegd. Via OMA DM kunnen mobiele apparaten beheerd worden.

Naar verwachting zullen de genoemde features ook in de RT-versie van Windows 8.1 beschikbaar komen. De publieke testversie moet op 26 juni uitkomen. Een officiële release van Windows 8.1, die niets zal kosten voort bestaande Windows 8-gebruikers, wordt aan het einde van het jaar verwacht.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.