Nieuws

Films- en seriedienst Netflix kondigt komst naar Nederland aan

Gepost op 19 juni 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Netflix heeft aangekondigd eind 2013 te beginnen met het aanbieden van zijn online videodiensten in Nederland. De prijzen van de dienst heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt maar details geeft het bedrijf later dit jaar via de site Netflix.nl.


"Bij de start kunnen breedbandgebruikers in Nederland zich aanmelden voor Netflix en direct Hollywood-content, lokale programma's, wereldwijde tv-series en films en de Netflix Original Series zoals 'House of Cards' en 'Arrested Development' kijken wanneer ze maar willen en waar ze maar zijn met tablets, telefoons, tv's, gameconsoles en computers", meldt Netflix in een verklaring.

De dienst start 'eind dit jaar' en meer details zoals abonnementen, informatie over content en ondersteunde apparaten worden later dit jaar vrijgegeven. De dienst biedt geïnteresseerden de mogelijkheid zich in te schrijven om op de hoogte te blijven van de plannen via Netflix.nl. De maandprijzen in Europa verschillen nogal: in Ierland kost de dienst 6,99 euro per maand maar in Denemarken 79 Deense kronen, omgerekend 10,60 euro. Een verrassing is de komst van Netflix niet: er gingen al meerdere geruchten dat de videodienst plannen had om zijn aanbod voor Nederlanders te ontsluiten.

Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt, na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. Over plannen om naar Duitsland, Frankrijk of België uit te breiden is nog niets bekend. In totaal is het bedrijf aanwezig in 40 landen, waar het een totaal aboneebestand van 36 miljoen heeft.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.