Nieuws

Mogelijk betaalversie naast Uitzending Gemist

Gepost op 20 juni 2013 door Webmaster. Bron: Volkskrant.nl.
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) overweegt om naast de gratis dienst Uitzending Gemist een proef te beginnen met een betaalvariant waarop het publiek alle tv-series kan terugkijken die nu ontbreken. De NPO wil voor de nieuwe service een kostendekkend tarief vragen voor de uitzendrechten van de dramaseries.


Dit maakte bestuurslid Shula Rijxman donderdag bekend op het Mediapark Jaarcongres in Hilversum. Dat Nederlandse series als Stellenbosch, Berlicher en A'dam - E.V.A., maar ook buitenlandse aankopen als Mad Men niet onbeperkt gratis zijn terug te kijken via Uitzending Gemist, leidt volgens Rijxman vaak tot klachten van het publiek.

'Het kost ons te veel aan rechten. Daar kunnen en willen wij geen belastinggeld in steken', zei Rijxman. Ze vindt het logischer de individuele kijker die juist deze bijzondere programma's in hoge kwaliteit wil terugzien te laten betalen voor de series.

Uitzending Gemist blijft bestaan en gratis zoals nu. De publieke omroep onderzoekt om in 2014 te kunnen beginnen met de plusvariant.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.