Nieuws

Details nieuw startmenu van Windows 8.1 komen uit

Gepost op 25 juni 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Gebruikers krijgen in Windows 8.1 een deel van de functionaliteit van het oude Windows 7-startmenu terug, maar dan in een nieuw jasje. Naast dat het mogelijk wordt om het Metro-startscherm bij boot te omzeilen, kunnen gebruikers ook de hot corners uitzetten.


Microsoft heeft de previewversie van Windows Server 2012 R2 vrijgegeven, waarin dezelfde versie van het startmenu te vinden is dat in Windows 8.1 aanwezig zal zijn. Bekend was al dat Microsoft enkele mogelijkheden uit Windows 7 terug zou brengen, maar screenshots van de nieuwe Server-build, online gezet door een ontwikkelaar op Twitter, tonen in detail wat mogelijk zal zijn.

Allereerst zullen gebruikers ervoor kunnen kiezen om na het opstarten meteen de desktop te zien, en niet de Modern UI van Windows 8. Daarnaast kan ervoor gekozen worden om met de nieuwe startknop linksonder in de taakbalk niet het Windows 8-startscherm met Live Tiles te tonen, maar een overzicht van alle applicaties op de computer, weergegeven in de Modern UI-stijl. Daarbij kan ingesteld worden dat eerste reguliere desktops apps worden weergegeven, en daarna pas Windows 8-apps. De mogelijkheid om dezelfde achtergrond te gebruiken in zowel desktop- als Modern UI-modus moet de overgang tussen de twee interfaces minder abrupt maken.

Het wordt ook mogelijk om het gedrag van de hot corners in Windows deels te veranderen. Momenteel opent de charms-balk aan de rechterzijde als de muiscursor in de rechterbovenhoek staat, maar dat kan nu uitgeschakeld worden. Ook kan de functionaliteit van de linkerbovenhoek, waarmee gewisseld kan worden tussen apps, uitgezet worden. Via een rechtermuisklik op de startknop kan een systeem nu afgesloten of opnieuw gestart worden.

Plaatje

Startknop in Windows 8.1

De wijzigingen aan het besturingssysteem zijn het antwoord op hevige kritiek die Microsoft van desktopgebruikers kreeg na de release van Windows 8. Microsoft zal op 26 juni een previewversie van Windows 8.1 vrijgegeven. Gebruikers kunnen dan een iso-bestand downloaden voor een volledige installatie of hun huidige Windows 8-systeem upgraden via de Windows Store.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.