Nieuws

Microsoft moet SkyDrive andere naam geven na verloren rechtszaak

Gepost op 31 juli 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft moet de naam van zijn SkyDrive-dienst wereldwijd gaan aanpassen. Dat is het gevolg van een verloren rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk en afspraken die vervolgens gemaakt zijn met BSkyB, dat de zaak tegen Microsoft aanspande wegens inbreuk op het merkenrecht.


De naamsverandering van SkyDrive werd tegenover The Verge bevestigd door een woordvoerder van Microsoft. Er zijn met de aanklager, het mediaconcern BSkyB, afspraken gemaakt, waarbij Microsoft nog voor bepaalde tijd de gelegenheid krijgt om de SkyDrive-naam te gebruiken. Hierdoor kan het bedrijf zich op de overgang naar een andere merknaam voorbereiden. Er werden verder nog een aantal afspraken gemaakt, waaronder op financieel gebied, maar de inhoud daarvan werd niet vrijgegeven, aldus The Verge.

Eerder kondigde Microsoft nog aan in beroep te zullen gaan na de rechtszaak tegen BSkyB te hebben verloren. De rechter oordeelde dat de SkyDrive-naam verwarring kan geven met de mediadiensten die BSkyB onder de naam Sky uitbrengt. Het is onduidelijk waarom Microsoft het hoger beroep heeft laten varen. Alhoewel de rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk werd gevoerd moet Microsoft de SkyDrive-naam wereldwijd aanpassen.

Microsoft kreeg eerder al problemen bij het gebruik van de Metro-merknaam. De naam werd gebruikt voor de interface waarbij horizontaal door apps genavigeerd wordt, maar moest worden opgegeven nadat het Duitse Metro AG zich beriep op zijn merkrecht. Hierbij kwam het uiteindelijk overigens niet tot een rechtszaak.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.