Nieuws

Usb 3.1 krijgt dubbele snelheid usb 3.0

Gepost op 01 augustus 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De standaardenorganisatie achter usb heeft de specificatie van de volgende generatie usb afgerond. Usb 3.1, zoals de nieuwe standaard gaat heten, krijgt een doorvoersnelheid van 10Gbps en wordt daarmee twee maal zo snel als usb 3.0.


De opvolger van de usb 3.0-standaard zou aanvankelijk usb 3.5 gaan heten, maar inmiddels heeft de USB 3.0 Promoter Group aangegeven usb 3.1 als aanduiding te hanteren. De nieuwe standaard zal de snelheid van SuperSpeed-usb verdubbelen van 5Gbps naar 10Gbps. Dankzij een efficientere versleuteling van de data zou de netto snelheid zelfs meer dan verdubbelen, zo belooft de organisatie.

De snellere usb 3.1-standaard blijft uiteraard backwards compatible met de huidige usb 2.0- en 3.0-standaarden. Zowel hardware als software moet ook met usb 3.1-apparatuur overweg kunnen. Om de hogere snelheden te halen zijn echter wel 'verbeterde' connectors en kabels nodig. Ontwikkelaars kunnen de komende maanden workshops volgen rond de nieuwe specificatie en diverse bedrijven, waaronder AMD, Intel, TI en HP, hebben aangegeven de nieuwe standaard te zullen implementeren. Dat zal echter naar verwachting niet voor 2014 gebeuren.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.