Nieuws

'Sony sluit deal met Viacom voor betaalde iptv-dienst'

Gepost op 17 augustus 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Sony heeft naar verluidt een deal gesloten met het Amerikaanse mediabedrijf Viacom. Het Japanse bedrijf wil de tv-zenders van Viacom, waaronder MTV, Comedy Central en Nickelodeon, opnemen in een nog aan te kondigen betaalde iptv-dienst.


Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Sony zou het iptv-platform aan willen bieden via zijn Playstation-consoles en Bravia-televisies en -mediaspelers. Sony zou de tv-kanalen van Viacom naar gebruikers willen streamen als onderdeel van een betaalde dienst. Het bedrijf zou volgens de WSJ ook nog in gesprek zijn met andere mediabedrijven, waaronder Walt Disney, Time Warner en CBS. Time Warner is eigenaar van het populaire kanaal HBO.

Verschillende bronnen melden aan de WSJ dat de iptv-dienst suggesties zal doen aan gebruikers voor nieuwe content, op basis van wat ze eerder gekeken hebben. Een deel zou via een algoritme gedaan worden, maar de contentproviders zouden hier ook invloed op hebben zodat ze gebruikers naar hun eigen producties en kanalen kunnen leiden. Nadat de dienst op de Playstation-consoles en Bravia-apparaten uitgerold is zou Sony ook ondersteuning willen toevoegen voor smartphones en tablets.

Of gebruikers via de televisiedienst ook programma's on demand kunnen kijken is nog onduidelijk. Met het Sony Entertainment Network heeft Sony immers al een platform waar gebruikers films en tv-series kunnen huren. Sony zou de nieuwe dienst in het begin van 2014 willen presenteren.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.