Nieuws

KPN laat reizigers gratis internetten op grote stations

Gepost op 19 augustus 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
KPN blijkt op diverse grote stations zijn hotspots te hebben opengesteld. Treinreizigers kunnen hierdoor op diverse locaties nu gratis gebruikmaken van de wifi-verbinding met hun laptop, smartphone of tablet, zo ontdekte Spits.


Volgens de krant heeft KPN zijn Hotspot-dienst op de stations Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal, Schiphol en Amsterdam CS, Sloterdijk, Zuid en Amstel zo ingesteld dat reizigers op die locaties gratis gebruik kunnen maken van draadloos internet via het netwerk van de provider.

Vermoedelijk is dit gedaan in overleg met NS. KPN wilde inhoudelijk niet reageren op de ontdekking van Spits, maar verwees de krant door naar de NS voor meer informatie. Na het inloggen op een Hotspot op een van de locaties wordt momenteel nog doorverwezen naar de site van NS.

Een zegsman van de vervoerder hintte er wel op dat de NS het huidige aanbod van gratis internet in intercity's graag wil uitbreiden. In april werd bekend dat internet in treinen van de Nederlandse Spoorwegen gratis blijft. De NS heeft de overeenkomst met T-Mobile, dat de internetverbinding in de trein verzorgt, met een jaar verlengd. Eind dit jaar zijn alle intercity's van internet voorzien.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.