Nieuws

Vertrekkend Microsoft-ceo Steve Ballmer heeft meeste spijt van Windows Vista

Gepost op 25 augustus 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Steve Ballmer, die vorige week zijn vertrek als ceo bij Microsoft aankondigde, heeft in een interview aangegeven dat hij gedurende zijn werkzaamheden als topman het meeste spijt heeft van het veelgeplaagde Windows Vista.


Microsoft liet vrijdag weten dat het een jaar de tijd neemt om naar een opvolger voor ceo Steve Ballmer te zoeken. In een interview met Microsoft-watcher Mary Jo Foley blikt Ballmer terug op zijn twaalfjarige periode als ceo bij de softwaregigant. Op de vraag waar hij het meeste spijt van heeft noemt de ceo de ontwikkeling en release van Windows Vista. Daarbij doelt Ballmer met name op het opgeven van een aantal belangrijke nieuwe features in Vista halverwege het ontwikkelproces. Hierdoor was Vista bij de release eind 2006 aanmerkelijk minder vernieuwend dan eerder was gesteld door Microsoft en het OS kreeg destijds een storm van kritiek.

Ballmer is het meest trots op de opkomst van 'intelligent personal computing', waarbij de ceo met name doelt op de maatschappelijke impact van dergelijke technologie in onder andere pc's en smartphones. Een aanzienlijk deel van dergelijke technologie zou door Microsoft al in de jaren tachtig en negentig in de basis zijn ontwikkeld. De vertrekkend ceo liet eerder weten dat hij ook trots is op de financiële resultaten die Microsoft heeft weten te behalen. Ballmer stelde zelfs dat Microsoft zijn aandeelhouders meer winst heeft opgeleverd dan welk ander bedrijf dan ook.

Het besluit om als ceo bij Microsoft te vertrekken zou Ballmer de afgelopen twee maanden hebben genomen. Daarbij lijkt de koerswijziging van Microsoft, waarbij het concern een devices & services-bedrijf wil worden, een belangrijke rol te hebben gespeeld. Volgens Ballmer zal een nieuwe topman deze klus moeten gaan klaren. Ballmer zegt nog niet te hebben nagedacht wat hij gaat doen na zijn vetrek.

Op de vraag of het vertrek van Ballmer gerelateerd is aan een mogelijk slecht eerste kwartaal weigert de ceo antwoord te geven, behalve dat de gekozen timing voor de bekendmaking niet is gekoppeld aan de korte termijn. Daarnaast laat de ceo zich nog ontvallen dat Microsoft in zijn nieuwe strategie geen bedrijf als IBM of Apple moet willen worden en zich ook op de lange termijn zal blijven richten op producten voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.