Nieuws

Marktaandeel Internet Explorer naar hoogste niveau sinds 2010

Gepost op 01 september 2013 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Na jaren terrein te hebben ingeleverd is Internet Explorer weer terug op het niveau dat het eind 2010 had, zo blijkt uit cijfers van Net Applications. Microsoft behaalde in augustus 2013 een marktaandeel van 57,6%, een stijging van 1% ten opzichte van juli.


Eind december 2010 zat Microsoft nog op 57,1%.

Sindsdien moest de browser steeds meer terrein prijsgeven, vooral aan Google Chrome. 2010 was ook het eerste jaar sinds 1999 dat het marktaandeel van Internet Explorer onder de 60% uitkwam. Nu lijkt de browser langzaam weer die kant op te gaan. De sterke stijging in augustus ging vooral ten koste van Google Chrome, dat 1,8% moest inleveren.

Ook Mozilla profiteerde van het teruglopende aandeel van Google Chrome en zag het aandeel van Firefox met 0,6% stijgen. Firefox heeft nu 18,9% van de markt in handen. Verder groeide ook het aandeel van Safari en Opera licht.

Stijging
Naast Net Applications worden de browsergegevens ook door StatCounter bijgehouden. Dat bedrijf komt altijd met andere cijfers, wat volgens Net Applications wordt veroorzaakt doordat het China niet goed meetelt, waar redelijk veel IE-gebruikers zijn. Volgens StatCounter is Google Chrome al maanden de meest gebruikte browser op internet, met een aandeel van 42,8%.

Toch verloor de browser van Google in augustus voor het eerst terrein in de statistieken van StatCounter, terwijl IE het aandeel juist zag stijgen. Ook volgens StatCounter bedroeg de stijging van IE afgelopen maand één procent en tikte Microsofts browser de 25,6% aan. Firefox daarentegen moest weer aandeel inleveren en kwam voor het eerst onder de 20% uit.

Nederland
In Nederland bleef de situatie ongewijzigd en is Google Chrome met een aandeel van 33,8% koploper, twee procent meer dan IE, dat naar 31,7% zakte. Safari zette de groei van de afgelopen maanden door en bereikte de 16,3%. Firefox zag de kleine winst van vorige maand verdampen en daalde naar 14,7%, een historisch dieptepunt wat Nederlandse gebruikers betreft.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.