Nieuws

Klant daagt KPN voor de rechter wegens 'niet geleverde glasvezelaansluiting'

Gepost op 10 september 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Dinsdag begint een proces bij de Haagse kantonrechter tegen KPN. Een inwoner van Roosendaal beschuldigt KPN van misleiding door een nooit geleverde glasvezelaansluiting. Hij eist dat KPN alle abonnementskosten terugbetaalt en dat hij alsnog een fiberaansluiting krijgt.


Advocaat in opleiding Chizkija Loonstein, die een inwoner van Roosendaal in de zaak tegen KPN vertegenwoordigt, laat aan Tweakers weten dat het gaat om een proefproces. KPN zou zich op grote schaal schuldig hebben gemaakt aan misleiding door vdsl-abonnementen te verkopen als glasvezelabonnementen. De provider zou in steden als Roosendaal en Apeldoorn fiberverbindingen slechts tot aan de wijkkasten hebben aangelegd en niet tot aan de huizen. Hierdoor moesten de klanten genoegen nemen met de bestaande koperverbinding.

Bij het advocatenbureau van Loonstein zouden inmiddels tot vierduizend klachten zijn binnengekomen over glasvezeldiensten die nooit door KPN zouden zijn geleverd ondanks een contractuele verplichting daartoe. Klanten hebben daardoor jarenlang teveel betaald, stelt Loonstein.

In de rechtszaak eist Loonstein namens de KPN-klant dat hij zijn abonnementskosten terugkrijgt. De abonnee zou al duizenden euro's hebben betaald voor diensten die hij niet geleverd zou krijgen. Daarnaast wordt bij de kantonrechter de eis op tafel gelegd dat de getroffen klant binnen twee weken alsnog een werkende fiberverbinding wordt opgeleverd.

KPN ontkent stellig dat er sprake is van misleiding. Woordvoerder Manel Vrijenhoek stelt dat KPN aan alle contractuele verplichtingen heeft voldaan en dat aan de abonnee die de rechtszaak is gestart alle diensten waarvoor hij heeft betaald zijn geleverd. Ook zet Vrijenhoek vraagtekens bij het aantal van vierduizend klagende klanten.

Naar verwachting zal de rechter volgende maand met een uitspraak komen in de kwestie. Mocht de klager gelijk krijgen, dan overweegt Loonstein voldoende jurisprudentie te hebben om een grotere zaak tegen KPN aan te spannen. KPN laat desgevraagd weten dat het de zaak met vertrouwen tegemoet ziet.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.