Nieuws

Netflix opent deuren in Nederland

Gepost op 11 september 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De Amerikaanse videostreamingdienst Netflix heeft in de nacht van dinsdag op woensdag zijn deuren in Nederland geopend. Voor het bedrag van 8 euro per maand kunnen gebruikers onbeperkt films en series streamen, grotendeels in hd-kwaliteit.


Vooraf wilde de videostreamingdienst niet kwijt op welke dag de deuren voor Nederlanders zouden worden geopend, maar er was al eerder gemeld dat de site op 11 september zijn deuren zou openen. Dat was af te leiden uit een uitnodiging die de site aan journalisten verstuurde. Nu blijkt de site daadwerkelijk op 11 september zijn deuren te hebben geopend.

Nederlanders moeten 8 euro per maand betalen voor de videostreamingdienst; betalen kan via CreditCard of iDeal. Het bedrag van 8 euro is iets meer dan in de Verenigde Staten, waar 8 dollar per maand moet worden betaald. De eerste maand is gratis. Op de Nederlandse versie van Netflix zijn onder meer Nederlandse films te zien, zoals De Heineken Ontvoering en Komt Een Vrouw Bij de Dokter. Ook internationale series als Homeland en Family Guy te zien, evenals de eigen producties van Netflix, zoals House of Cards.

Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix naar uitbreidt, na het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. Wie via een omweg overigens al gebruikmaakte van de Amerikaanse editie van Netflix, kan zijn account bij de Nederlandse Netflix ook gebruiken.

Op de pc werkt Netflix via Silverlight onder Windows en OS X, al worden op OS X enkel Intel-cpu's ondersteund. Daarnaast zijn er mobiele apps voor iOS, Android en Windows Phone, clients voor de PS3, Xbox 360, Wii en Wii U, een aantal blu-ray-spelers en veel nieuwe smart-tv's. Tot slot bevatten de Apple TV en sommige vergelijkbare apparaten Netflix-ondersteuning.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.