Nieuws

Ziggo begint met aanbieden sim-only-abonnementen

Gepost op 16 september 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Kabelaar Ziggo begint maandag met het aanbieden van eigen sim-only-abonnementen. De abonnementen bieden bundels met belminuten, sms'jes en data. Klanten van Ziggo krijgen maandelijks een tientje korting op de nieuwe abonnementen.


Ziggo wordt een virtuele mobiele provider, al wil het nu vanwege 'contractuele verplichtingen' niet zeggen op welk netwerk. Eerder bleek echter al dat de kabelaar in zee zou gaan met Vodafone. De abonnementen bevatten data met toegang tot 3g, maar in de toekomst wordt misschien 4g toegevoegd.

Bij de abonnementen zit gratis toegang tot de Ziggospots, de hotspots die gemaakt zijn van modems van klanten. Inmiddels zijn er een miljoen van die wifispots in het verzorgingsgebied van Ziggo; daarbuiten zijn de wifi-toegangspunten uiteraard niet te vinden. Dat zou wel kunnen als het bedrijf gaat samenwerken met UPC.

De sim-only-abonnementen kennen geen contractduur en zijn maandelijks opzegbaar. Klanten die bij Ziggo nu al verschillende diensten afnemen, zoals tv en internet, tv en vaste telefonie of een Alles-in-1-pakket, krijgen bij de abonnementen elke maand een tientje korting. Naast de abonnementen voor consumenten zijn er ook zakelijke varianten, met meer belminuten en sms'jes.

Ziggo is een van de tientallen virtuele providers in Nederland, maar vanwege de combinatie met de hotspots en de mogelijke combinatie met Ziggo's eigen 4g-frequentie in de 2,6GHz-band zien veel experts de kabelaar toch als mogelijke concurrent voor gevestigde mobiele providers.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.