Nieuws

Microsoft wil Windows Phone-apps ook op Windows laten werken

Gepost op 20 september 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft wil er in de toekomst voor zorgen dat er één set ontwikkeltools is voor de ontwikkeling van Windows 8-, Windows RT- en Windows Phone-apps. Daardoor moet het app-aanbod voor alle drie de platformen verbeteren.


Dat zei Terry Myerson, die bij Microsoft sinds kort hoofd van de tak voor besturingssystemen is, tijdens een bespreking voor financiële analisten waar onder andere The Verge bij was. Volgens de topman moeten in de toekomst alle apps die voor de Windows uitgebracht worden werken op alle apparaten.

Dat duidt erop dat gemaakte applicaties zullen werken op Windows, Windows RT en Windows Phone. Daarbij gaat het hoogstwaarschijnlijk enkel om applicaties die de nieuwe Windows 8-interface gebruiken, die voorheen bekendstonden als Metro-apps. Momenteel moet voor Windows 8, Windows RT en nog apart ontwikkeld worden. Om deze uniformiteit te bewerkstelligen wil Microsoft één set met ontwikkeltools uitbrengen die voor alle vormen van Windows geschikt moet zijn.

Tevens stelt Myerson dat er in de toekomst meer tablets uit zullen komen die Windows op ARM-hardware draaien. Voor ARM-hardware heeft Microsoft Windows RT ontwikkeld, maar tablets met deze versie van het besturingssysteem zijn nog weinig populair gebleken. Myerson ziet tevens tablets en smartphones steeds dichter bij elkaar komen; daarmee hint de topman naar het gebruik voor Windows RT voor smartphones die ARM-hardware draaien. Onduidelijk is of er ook plannen zijn om Windows RT en Windows Phone, al dan niet gedeeltelijk, samen te voegen.

Naar verwachting komt Microsoft binnenkort met een verversing van zijn tabletserie Surface. Er komt zowel een variant met Windows 8.1 als Windows RT, als de geruchten kloppen. Op 23 september houdt Microsoft een evenement dat in het kader van Surface staat.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.