Nieuws

Microsoft kondigt Surface 2- en Surface Pro 2-tablets aan

Gepost op 24 september 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft maandag nieuwe Surface-tablets aangekondigd. De Surface Pro 2 krijgt zoals verwacht Intel Haswell-processors en is leverbaar met diverse geheugen- en opslagconfiguraties. Daarnaast komt Microsoft met de Surface 2 die op Windows 8.1 RT en een Tegra 4 zal gaan draaien.


De Surface Pro 2, die op Windows 8.1 Pro zal draaien en voorzien is van een 10,6"-touchscreen, is uitgerust met een Intel Core i5-4200U Haswell-processor en naar keuze 4GB of 8GB werkgeheugen. De ssd kan geleverd worden met minimaal 64GB en maximaal 512GB. Door het toepassen van een Haswell-cpu zou de accu het tot 60 procent langer volhouden. Microsoft zegt ook de kickstand bij de Surface Pro 2 te hebben verbeterd, waardoor de tablet in een hoek van 22° of 55° kan worden geplaatst.

Ook is de accuduur toegenomen volgens Microsoft: een verbetering van 75 procent zou haalbaar zijn. Met een Surface Pro Cover, waarin een accu is opgenomen, kan de autonome werkduur nog verder vergroot worden. Ook komt Microsoft met een dockingstation. Deze biedt drie usb 2.0- en één usb 3.0-aansluiting, evenals ethernet, mini-displayport en audio in- en uitgangen. Verder zal er een nieuwe Type Cover 2 uitkomen. Deze biedt ook een ingebouwde accu en een backlit keyboard. De adviesprijs voor de Surface Pro 2 beginnen bij 889 euro voor een model met 4GB ram en 64GB opslag.

De Surface 2 wordt de opvolger van de Surface RT en is voorzien van een Nvidia Tegra 4-processor. Verder is 2GB werkgeheugen aanwezig, Het scherm biedt voortaan een full hd-resolutie, terwijl de voorganger nog 720p-resoluties in de aanbieding had. De Surface 2 bevat verder twee camera's: een 5-megapixel aan de achterzijde en een 3,5-megapixel aan de voorzijde.

Microsoft claimt dat de Surface 2, die op Windows 8.1 RT draait, het maximaal tien uur op een accu kan volhouden. Verder is de tablet met een gewicht van 630 gram iets lichter dan de vorige Surface RT en er is een usb 3.0-aansluiting aanwezig. Verder belooft Microsoft een betere audioweergave. De Surface 2 heeft adviesprijzen die beginnen bij 439 euro voor een variant met 32GB flashopslag. Verder blijft het oude Surface RT-model op de markt voor 336 euro, al is de aanduiding 'RT' in de typeaanduiding geschrapt.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.