Nieuws

Windows Phone groeit fors in Europa

Gepost op 03 oktober 2013 door Webmaster. Bron: Nu.nl.
Windows Phone blijft aan populariteit winnen. Vooral in Europa is het besturingssysteem bezig aan een opmars.


Dat blijkt uit nieuwe cijfers van onderzoeksbureau Kantar.

In de maanden juni, juli en augustus had Windows Phone volgens Kantar een marktaandeel van 9,2 procent in de vijf grootste markten van Europa (Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Spanje).

Een jaar geleden was het aandeel nog slechts 5,1 procent en vorig kwartaal 8,2 procent. Blackberry loopt tegelijkertijd flink terug en staat nu nog op 2,4 procent van de verkochte smartphones. Android blijft met 70,1 procent marktleider en Apple volgt met 16,1 procent.

Ook in de Verenigde Staten groeit Windows Phone, maar minder hard. Daar ging het aandeel van 2,6 procent vorig jaar naar 3,0 procent nu. Opvallend is dat Android flink moet inleveren in de VS. Het aandeel loopt in een jaar tijd met 5,6 procentpunt terug terwijl iOS met 5,4 procentpunt groei.

De forse groei voor Windows Phone in Europa wordt vooral veroorzaakt door Frankrijk en Groot-Brittannië. Daar groeit het besturingssysteem respectievelijk met 5,2 procent en 7,5 procent. Windows Phone is ook populair in landen als Spanje en Italië en in Oost-Europa waar goedkopere telefoons in trek zijn.

Waarschijnlijk helpen onder meer de betaalbare Lumia 520 en 720 Windows Phone daar aan meer marktaandeel. De Lumia 520 is het best verkopende Windows-product van dit moment.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.