Nieuws

Microsoft maakt Windows 8.1 beschikbaar

Gepost op 17 oktober 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft Windows 8.1 beschikbaar gemaakt. De eerste grote update voor het besturingssysteem is gratis te downloaden voor gebruikers van Windows 8. De versie is ook als download en als dvd te koop voor dezelfde prijzen als die van Windows 8.


Windows 8.1 is te installeren via de Windows Store. Voor gebruikers van Windows 8 is de update gratis. De systeemeisen zijn ongewijzigd ten opzichte van Windows 8. Gebruikers moeten een systeem met een 1GHz-cpu hebben en verder zijn 1GB geheugen bij 32bit of 2GB bij 64bit vereist. Ook is 16GB opslag bij 32bit of 20GB bij 64bit en een DirectX 9-videokaart nodig. Bij de update voor Windows RT is 10GB aan vrije schijfruimte noodzakelijk. Wie de preview van Windows 8.1 al had geïnstalleerd, moet zijn apps opnieuw installeren. Gebruikers van Windows 8 zouden dit niet hoeven te doen na het upgraden.


Wie Windows 8 nog niet draait, betaalt voor Windows 8.1 hetzelfde als voor Windows 8 gevraagd werd: de prijzen voor de volledige Windows 8.1- en Windows 8.1 Pro-versies die Microsoft hanteert zijn respectievelijk 119,99 euro en 279,99 euro.

Windows 8.1 biedt tal van wijzigingen ten opzichte van Windows 8 en Microsoft zegt geluisterd te hebben naar kritiek. Zo keert de startknop terug en er kan direct geboot worden naar de desktop. Windows 8.1 bevat ook meer koppelingen naar SkyDrive, het Startscherm is aangepast en er zijn wijzigingen doorgevoerd in de Windows Store. Verder zijn diverse meegeleverde apps, zoals Mail en Calendar, bijgewerkt. Ook is er ondersteuning voor schermen met hoge resolutie.

In aanloop naar de release zijn veel apps toegevoegd en hebben andere apps een opfrisbeurt gekregen. Zo zijn er de Windows 8.1-apps voor Facebook, Netflix, Adobe Photoshop Express en eBay. Microsoft roept ontwikkelaars op hun voor Windows 8.1 geoptimaliseerde apps toe te voegen.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.