Nieuws

Microsoft brengt Internet Explorer 11 voor Windows 7 uit

Gepost op 07 november 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft donderdag versie 11 van zijn browser Internet Explorer voor Windows 7 uitgebracht. Internet Explorer 11 was tot nu toe een exclusief onderdeel van Windows 8.1. De browser bevat onder andere ondersteuning voor de WebGL-api en het Spdy-protocol.


Internet Explorer 11 is in 95 talen voor Windows 7 beschikbaar gemaakt door Microsoft. Het bedrijf zal de komende weken de Internet Explorer-versies van Window 7-gebruikers automatische bijwerken, te beginnen met gebruikers die de preview al draaien. Gebruikers van Windows 8.1 draaien de browserversie al standaard.

De nieuwe versie biedt onder andere ondersteuning voor WebGL, dat het mogelijk maakt om binnen de browser de OpenGL-graphics-api voor 3d-graphics in de browser aan te spreken. Chrome, Firefox, Safari en Opera ondersteunen de WebGL-api al. Daarnaast biedt IE11 ondersteuning voor het Spdy-protocol, een http-alternatief dat door Google is ontwikkeld.

Microsoft zelf benadrukt vooral de verbeterde javascript-prestaties: IE11 zou op Windows 7 9 procent hoger dan IE10 scoren bij de SunSpider-javascriptbenchmark. Bij versie 11 van de browser heeft Microsoft verder de Chakra JIT-compiler geoptimaliseerd voor tal van functionaliteit en er is ondersteuning voor de komende ECMAScript 6-standaard.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.