Nieuws

Gemeenschappelijke videodienst NPO, RTL en SBS

Gepost op 15 november 2013 door Webmaster. Bron: Trouw.nl.
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS werken aan een gezamenlijke abonnementsdienst voor hun eigen online platforms: NPO Plus, RTL XL en Kijk. Het initiatief heet NLziet en wordt begin 2014 gelanceerd.


Dat hebben de zenders vandaag laten weten. Op het platform kunnen tv-series, films, realityprogramma's, documentaires en tv-shows worden bekeken tot een jaar nadat ze op tv zijn uitgezonden. Dat is geheel reclamevrij. NLziet is te gebruiken op smartphone, tablet, pc of tv. Wat een abonnement gaat kosten, is niet bekendgemaakt.

Herkenbaar
Volgens voorzitter Henk Hagoort van de Raad van Bestuur van de NPO is het initiatief 'uniek in Europa'. 'We schrijven tv-geschiedenis. Door de drie diensten met een gezamenlijk abonnement aan te bieden, kunnen wij samen de kijker op een vriendelijke en eenvoudige manier het beste van de Nederlandse televisie aanbieden, zoals wij nu ook op tv te zien zijn. Daarbij blijven wij met NPO Plus herkenbaar en kunnen wij kijkers binnen onze dienst wijzen op meer bijzondere programma's van de publieke omroep.'

Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.