Nieuws

T-Mobile stopt met vast internet en verkoopt Online aan CanalDigitaal

Gepost op 19 november 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
T-Mobile stopt met het aanbieden van vast internet in Nederland. Het telecomconcern verkoopt zijn merk voor breedbandinternet Online aan CanalDigitaal, dat de dienst wil gebruiken om zijn triple play-aanbod in Nederland uit te bouwen.


De verkoop van Online stelt T-Mobile naar eigen zeggen in staat zich meer te richten op mobiele telefonie en mobiel internet, een strategie die in 2012 werd ingezet. In juni dit jaar bracht T-Mobile zijn onderneming Online al onder bij dochterbedrijf Euronet, dat ook zakelijk internet aanbiedt. T-Mobile maakte dinsdag de overname bekend.

Voor klanten verandert er voorlopig niets, beloven beide partijen, en Euronet zal de komende tijd als een zelfstandige dochter blijven opereren. Op termijn worden de diensten mogelijk in het aanbod van CanalDigitaal geïntegreerd. "Met Euronet kunnen we ons aanbod in vast internet en telefonie in Nederland verder uitbreiden en verbeteren", zegt Roderik Schlösser van de CDS Group.

CanalDigitaal en Online zijn geen onbekenden van elkaar: tot augustus vorig jaar bood CanalDigitaal breedbandinternet van de T-Mobile-dochter aan. Omgekeerd konden klanten van Online satelliet-tv van CanalDigitaal via hun provider afnemen. Sinds vorig jaar werkt CanalDigitaal echter samen met Telfort van KPN.

T-Mobile nam Online in 2007 over, dat toen nog opereerde onder de naam Orange Nederland en in 2008 van naam veranderde. De dienst heeft nog ongeveer 270.000 klanten. Welk bedrag CanalDigitaal betaalt voor de overnam is niet bekend.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.