Nieuws

Overheid: DigiD-gebruik is in 2013 met 33 procent gestegen

Gepost op 28 november 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
In 2013 zouden inmiddels meer dan 100 miljoen DigiD-sessies zijn uitgevoerd, een stijging van 33 procent. Volgens de regering blijkt uit het stijgende gebruik van DigiD mede dat het kabinet-Rutte goed op weg is met de doelstelling om de overheid in 2017 volledig digitaal te laten opereren.


Terwijl er over geheel 2012 75 miljoen DigiD-sessies zijn uitgevoerd bij Nederlandse overheidsorganisaties, is dit aantal dit jaar al gegroeid naar 100 miljoen DigiD-inlogs, een stijging van meer dan 33 procent, zo laat het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties weten. Inmiddels gebruiken bijna 11 miljoen Nederlanders de authenticatiemethode bij een ruime zeshonderd organisaties die gebruik maken van DigiD.

Volgens de regering blijkt uit het wederom gestegen gebruik van DigiD dat er duidelijke stappen worden gezet in het streven naar een volledig digitale Rijksoverheid in 2017. Deze kabinetsdoelstelling werd in mei van dit jaar geformuleerd door minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

In een streven de authenticatie bij online overheidsdiensten beter te beveiligen, onderzoekt de overheid momenteel samen met het bedrijfsleven een fysieke chipkaart op basis van het eID-platform. Een smartcard op basis van nfc-technologie en met geïntegreerde DigiD-functionaliteit zou voor 2018 ingevoerd kunnen worden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.