Nieuws

'Volgende Windows-versie komt in drie edities'

Gepost op 10 december 2013 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ondanks dat Windows voor de pc, smartphone, tablet en Xbox volgens geruchten verder geïntegreerd zullen worden, blijven er nog steeds verschillende Windows-versies bestaan. Dat schrijft een goed ingevoerde Microsoft-volger.


In totaal zou de volgende Windows-update, die rond de lente van 2015 zou moeten komen en als codenaam Threshold heeft, in drie verschillende versies op de planken komen te liggen. Dat schrijft Mary Jo Foley, een journaliste van ZDnet die bekendstaat om haar goede bronnen binnen Microsoft. Eerder schreef Foley dat de Windows-versies voor de verschillende platformen, zoals smartphones, pc's en de Xbox, meer geïntegreerd zouden worden. Daarbij zou onder meer een gemeenschappelijke applicatiewinkel worden gebruikt.

Desondanks zouden er nog steeds verschillende edities van Windows worden verkocht, stelt Foley. Zo zou er een editie moeten komen die is bedoeld voor Windows Phones en tablets. Zelfs sommige pc's zouden de versie kunnen krijgen, om te concurreren met Chromebooks van Google. Deze Windows-versie zou vooral zijn bedoeld voor het draaien van Windows RT-apps, al zou het op bepaalde hardware nog steeds mogelijk moeten zijn om een desktopmodus te openen om Win32-apps te draaien.

Daarnaast zou Microsoft een versie willen uitbrengen die is gericht op traditioneel gebruik van de desktop, evenals een versie gericht op grote bedrijven. Die laatste versie is mogelijk alleen beschikbaar in grotere hoeveelheden, waarbij bedrijven meerdere licenties afnemen, schrijft Foley. Ze benadrukt dat de plannen voor de verschillende versies nog kunnen veranderen, zeker nu Microsoft nog op zoek is naar een nieuwe ceo. De huidige directeur Steve Ballmer zei eind augustus te zullen stoppen. Wie hem opvolgt, is nog altijd onbekend.

Volgens een andere Microsoft-watcher, Paul Thurrott, zal een toekomstige Windows-versie daarnaast de mogelijkheid krijgen om apps met de nieuwe Windows 8-interface, voorheen bekend als Metro-apps, in een venster op de desktop te draaien. Daarnaast zou het startmenu weer kunnen worden ingeschakeld. Sinds Windows 8.1 is de startmenu-knop weliswaar terug, maar het menu zelf nog niet.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.