Nieuws

NVB: Windows 8.1 straks niet verplicht voor internetbankieren

Gepost op 15 december 2013 door Webmaster. Bron: Security.nl.
De nieuwe veiligheidsregels die vanaf 1 januari 2014 voor internetbankieren gaan gelden houden niet in dat consumenten verplicht op Windows 8.1 moeten overstappen als ze in het geval van fraude zeker hun geld terug willen krijgen. Ook gebruikers van Windows XP hoeven niet te vrezen.Dat stelt Gijs Boudewijn, hoofd betalingsverkeer van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), tegenover HCC. De regels stellen dat consumenten voor een goede beveiliging moeten zorgen van de apparatuur die voor bankzaken wordt gebruikt. "Met een goede beveiliging bedoelen we dat mensen een redelijke inspanning hebben gedaan om hun computer te beveiligen. We verwachten niet dat iedereen Windows 8.1 heeft geïnstalleerd", aldus Boudewijn.

Onderhouden
Volgens het hoofd betalingsverkeer houdt een redelijke inspanning in dat de consument een officieel besturingssysteem gebruikt dat nog onderhouden wordt met reguliere beveiligingsupdates. Ook een opensource-besturingssysteem is volgens Boudewijn goed, die zelf Firefox als browser gebruikt voor het regelen van zijn eigen bankzaken.

Toch lijkt de vereiste voor een nog onderhouden systeem een rekbaar begrip. "Hoewel Windows XP binnenkort niet meer wordt ondersteund, is dit geen reden om te vrezen dat je hierdoor op eens voor de schade moet opdraaien als je slachtoffer wordt van internetfraude. Is je virusscanner niet meer helemaal bij omdat je net terug bent van vakantie, hoef je ook nog niet te vrezen",
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.