Nieuws

Intel: merknaam McAfee verdwijnt

Gepost op 07 januari 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Intel gaat de merknaam McAfee, die het op dit moment nog gebruikt voor zijn beveiligingssoftware, uitfaseren. Vanaf dan verkoopt Intel beveiligingsproducten onder de merknaam Intel Security. Intel nam McAfee in 2010 over.


Intel maakte de naamswijziging bekend tijdens zijn persconferentie op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas. Een reden voor de naamswijziging naar Intel Security werd niet gegeven. Overigens verdwijnt het logo van McAfee niet: volgens Intel zal het karakteristieke rode schildje blijven bestaan.

Volgens Intel zal de merknaam geleidelijk, bij het verschijnen van nieuwe producten, worden doorgevoerd. In zijn geheel zal de naamswijziging zeker een jaar duren, verwacht het bedrijf. Daarnaast zei Intel van plan te zijn om delen van zijn apps voor Android en iOS gratis te maken, maar welke onderdelen precies gratis worden, bleef onbesproken.

Het is onduidelijk waarom Intel de McAfee-merknaam uitfaseert, en of dat iets te maken heeft met de slechte naam van oprichter John McAfee. Hij is al sinds 1994 niet meer betrokken bij McAfee, maar wordt er nog wel mee geassocieerd. In 2012 was John McAfee betrokken bij een moordschandaal in Belize, waar hij woonde, en werd hij gearresteerd in Guatemala, omdat hij het land illegaal zou zijn binnengekomen. Ook onthullingen over zijn seksleven werden breed uitgemeten in de pers.

Intel maakte in 2010 bekend McAfee te willen overnemen. Daarvoor werd 7,7 miljard dollar, vandaag de dag 5,7 miljard euro, betaald. McAfee is een van de grootste beveiligingsbedrijven ter wereld, maar heeft de laatste jaren last van toegenomen concurrentie van gratis beveiligingssoftware en -apps.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.