Nieuws

Onderzoek Tros Radar: meeste problemen met bereik bij Vodafone

Gepost op 07 januari 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Bij Vodafone zeggen de meeste mensen problemen te hebben met mobiel bereik. In een onderzoek van Tros Radar zegt 44 procent van de ondervraagde Vodafone-klanten problemen te hebben. KPN komt als beste uit de bus bij het onderzoek.


Bij KPN zegt ongeveer 30 procent van de klanten problemen te hebben met het bereik, bij T-Mobile is dat tegen de 40 procent. De cijfers komen uit een onderzoek van het consumentenprogramma Tros Radar, dat is gedaan onder ongeveer 60.000 personen. Het is onduidelijk hoe structureel de problemen met het bereik zijn; Tros Radar heeft de vragen en bijbehorende antwoordmogelijkheden kennelijk niet meer op de site staan.

De klachtenafhandeling bij netwerkproblemen is volgens veel mensen eveneens onder de maat. Van de respondenten die hebben geklaagd, vond gemiddeld meer dan driekwart de afhandeling onvoldoende. Het oplossen van klachten over het bereik vereist vaak de plaatsing van extra masten, waardoor providers veel klachten niet snel kunnen oplossen.

In het onderzoek kwam naar voren dat bereiksproblemen het meest voorkomen bij iPhone-bezitters, terwijl gebruikers van Nokia-toestellen de minste problemen ervaren. Bij deze constatering noemt Radar geen cijfers. Het bereik hangt samen met de sterkte van het netwerk, de antennes van de telefoon, de materialen van gebouwen in de omgeving, de exacte locatie van wie de telefoon vasthoudt, weersomstandigheden en in sommige gevallen zelfs hoe je de telefoon vasthoudt.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.