Nieuws

'Microsoft wil Windows 9 in april 2015 uitbrengen'

Gepost op 12 januari 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft wil de opvolger van Windows 8, die Windows 9 moet gaan heten, in april 2015 uitbrengen. Daarnaast zou de softwaregigant op zijn Build-ontwikkelaarsconferentie aankomende april meer details willen geven over het achterliggende 'Threshold'-programma.


Dat meldt Windows-watcher Paul Thurrott op basis van bronnen binnen Microsoft. Er gaan al langer geruchten dat het bedrijf werkt aan een updateronde voor de huidige Windows 8.1-release. Deze Update 1 zou in april moeten verschijnen, tegelijkertijd met Windows Phone 8.1, maar Microsoft zal volgens Thurrott op de Build-conferentie in dezelfde maand ook plannen bekend maken over de opvolger van Windows 8.1.

Microsofts toekomstplannen zouden worden ontwikkeld onder de codenaam Threshold en gereed moeten zijn kort nadat Microsoft een interne reorganisatie in het voorjaar heeft weten af te ronden. Binnen het Treshold-project, waarbij ook gewerkt wordt aan integratie tussen Windows, Windows Phone en Xbox, zou uiteindelijk de opvolger van Windows 8 de naam Windows 9 moeten krijgen. Een van de mogelijke veranderingen is de terugkeer van de startknop en de mogelijkheid om Metro-apps in een venster te draaien.

Windows 9 zou door Microsoft versneld worden ontwikkeld om snel met een opvolger voor het fel bekritiseerde Windows 8 te komen en zo een herhaling van het Vista-debacle te voorkomen. Vooral veel desktopgebruikers waren niet te spreken over Windows 8 en Microsoft poogde al een deel van de klachten aan te pakken met de release van Windows 8.1.

Windows 9 zou naast een verbeterde Modern UI-omgeving, door ontwikelaars nog steeds vaak Metro genoemd, drie milestone-releases krijgen voordat er een final wordt uitgebracht. Ook zou Microsoft op Build geen alfa-versie willen uitbrengen, eenvoudigweg omdat er nog geen solide codebase is. Uiteindelijk zou de softwaregigant mikken op een release van Windows 9 in april 2015.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.