Nieuws

Nederlande justitie: plak uw webcam af

Gepost op 15 januari 2014 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Internetgebruikers die hun webcam niet gebruiken krijgen van justitie het advies om die af te plakken met een stukje tape, om zo te voorkomen dat mensen met kwade bedoelingen meekijken.


Dat laat Lodewijk van Zwieten, landelijk officier van justitie Cybercrime, weten.
Volgens Van Zwieten komt het steeds vaker voor dat kwaadwillenden de webcam van nietsvermoedende internetgebruikers overnemen. Daarbij is het al lang niet meer zo dat het lampje gaat branden, aangezien dat kan worden uitgeschakeld terwijl de camera gewoon aan blijft. Zo staat morgen een 18-jarige Rotterdammer voor de rechter die 2.000 computers met malware infecteerde en zo ook toegang tot de webcam kreeg en daardoor zijn slachtoffers kon bespieden.

Van Zwieten zou graag zien dat fabrikanten met een uit-knop voor webcams komen, waardoor de webcam via een druk op de knop is uit te schakelen. Tot het zover is kunnen consumenten die de webcam structureel niet gebruiken zich beschermen door de camera af te plakken. "Dat is een hele verstandige zet", aldus Van Zwieten, die zelf ook een sticker op zijn webcam heeft geplakt.
Reacties op dit artikel (1)
 
Boompje op 17 januari 2014 om 23:33
Gewoon een fatsoenlijk systeem kopen waar niets standaard is .Hier een monitor zonder Camera .
Overigens Het verhaal wat er over de 18-jarige Rotterdammer in de media wordt verteld klopt niet helemaal .Heeft niets vernield .Een 18 jarige die niet meer dan wat foto`s van 17 jarigen bekijkt . De waarheid is wel dat mede dankzij hem de examenfraude aan het licht is gekomen .
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.