Nieuws

Consumentenbond adviseert om Java te verwijderen

Gepost op 21 januari 2014 door Webmaster. Bron: Security.nl.
In de nieuwste editie van de Consumentengids geeft de Consumentenbond verschillende beveiligingstips voor computergebruikers, waaronder het verwijderen van Java. Volgens de Bond is het gebruik van Java-exploits op het moment één van de populairste manieren om computers over te nemen.


Ook Cisco stelde in een recent rapport nog dat 91% van de aanvallen in 2013 via Java liep. Volgens cijfers van Oracle zelf draait 97% van de bedrijfscomputers Java en is het op 89% van de computers in de Verenigde Staten geïnstalleerd. Vanwege het grote aantal aanvallen via Java adviseert de Consumentenbond om Java te verwijderen of te deactiveren.

"Java staat nog steeds op veel pc's, ook al wordt het nauwelijks meer gebruikt. Het beste is daarom om Java helmaal van uw pc te verwijderen", aldus de Consumentenbond. In totaal worden er 7 gouden regels voor veilig computergebruik gegeven, waarbij er een apart punt voor Java is gereserveerd.
Browser

De overige regels gaan over het updaten van software, het gebruik van veilige wachtwoorden en het gebruik van een virusscanner. Ook wordt het beveiligen van de browser besproken, alsmede te gebruiken browser. Google Chrome en Mozilla Firefox zijn allebei prima keuzes, terwijl Internet Explorer niet de voorkeur van de Consumentenbond krijgt.

Om de browser verder te beveiligen wordt in het geval van Firefox de plug-in NoScript aangeraden, terwijl voor Google Chrome de instelling 'Klikken om te spelen' wordt geadviseerd. Beide maatregelen zorgen ervoor dat plug-ins op websites niet automatisch worden gestart. Daarnaast wordt ook het gebruik van een advertentieblokker zoals Adblock Plus genoemd, waarmee gebruikers zich tegen besmette reclamebanners kunnen wapenen.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.