Nieuws

'Update voor Windows 8.1 gaat prestaties verbeteren'

Gepost op 25 januari 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Een relatief kleine update voor Windows 8.1 moet de belasting van het besturingssysteem voor zowel het geheugen als de harde schijf verminderen, meldt een Microsoft-watcher. Daardoor zou Windows 8.1 ook op goedkope tablets moeten kunnen draaien.


Op welke manier Microsoft precies sleutelt aan Windows 8.1 om ervoor te zorgen dat het besturingssysteem een minder zware wissel op het geheugen en de harde schijf trekt, weet Microsoft-watcher Mary Jo Foley niet te melden, enkel dat het gaat om werk 'achter de schermen'. Dat zou ze hebben gehoord van anonieme bronnen binnen de softwaregigant. De lagere belasting moet Windows 8.1 bovendien geschikt maken voor goedkope, kleine tablets, schrijft de Microsoft-watcher.

Ze weet bovendien te melden dat de update, die nog niet officieel is aangekondigd, op 11 maart komt. Waarschijnlijk zal de update als een reguliere patch op patch tuesday, de maandelijkse patchronde van Microsoft, worden uitgerold. De afgelopen maanden ging het gerucht dat Windows Phone en de desktop- en tabletversie van Windows meer geïntegreerd zouden worden, maar volgens Foley zijn er geen aanwijzingen dat dat in die update zal gebeuren.

Eerder lekten al screenshots van de update uit, waarop onder meer te zien was dat apps van de Modern UI-omgeving kunnen worden vastgepind op de taakbalk van de traditionele Windows-omgeving. Dit lijkt een nieuwe stap van Microsoft te zijn om de Modern UI-interface meer met de traditionele Windows-omgeving te laten versmelten. Dit zou volgens geruchten verder doorgevoerd worden bij Windows 9, die in april 2015 zou verschijnen en de mogelijkheid zou bieden om Modern UI-apps in een venster binnen de traditionele vensteromgeving te draaien.

Verder zou de Modern UI-omgeving in de nieuwe update een knop krijgen om de computer uit te schakelen, waardoor er minder handeling hoeven te worden verricht om de computer uit te zetten.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.