Nieuws

PvdA en VVD stellen Kamervragen over wifi-tracking winkels

Gepost op 25 januari 2014 door Webmaster. Bron: Security.nl.
Kamerleden van de PvdA en VVD hebben minister Kamp van Economische Zaken en minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vragen gesteld over het gebruik van wifi-tracking door winkels. Aanleiding zijn de berichten in de media dat Dixons, Mycom en iCentre klanten via deze technologie volgen.


De winkels gebruiken een systeem van het Amsterdamse Bluetrace, dat het volgsysteem bij de drie winkelketens vorig jaar zelf al had aangekondigd en daarnaast allerlei andere grote namen als klant heeft. Vanwege de ophef besloot de BAS Group, waar de drie winkelketens onder vallen, klanten via een bordje te waarschuwen. Ook stelde het bedrijf dat online cookies veel gevaarlijker dan wifi-tracking zijn.

PvdA-Kamerlid Oosenbrug en VVD-Kamerlid De Liefde willen nu van beide ministers weten of winkeliers wel via wifi, Bluetooth of op andere wijze gegevens van telefoons van mensen mogen verzamelen, zowel van klanten in de winkel zelf als personen die hier langslopen.

Volgens de Kamerleden is het onwenselijk dat ook de gegevens van mensen worden opgeslagen die alleen langs de winkel lopen en ze willen dan ook weten wat de ministers hier aan gaan doen. Ook willen ze weten hoe winkels hun klanten moeten waarschuwen dat MAC-adressen worden verzameld. Als laatste vragen de Kamerleden of de ministers wifi-tracking door winkels door het College bescherming persoonsgegevens (CBP) willen laten onderzoeken.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.