Nieuws

Microsoft doopt SkyDrive om tot OneDrive

Gepost op 27 januari 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft wijzigt de naam van zijn opslagdienst SkyDrive in OneDrive. De softwaregigant moest de naam van de dienst wijzigen na een verloren rechtszaak. Wanneer de naamswijziging precies ingaat, is nog niet bekend.


De naamswijziging is maandagmiddag bekendgemaakt op het nieuwe OneDrive-blog van de softwaregigant. "Het kan nog even duren voordat de naamswijziging overal wordt uitgerold", aldus Microsoft-woordvoerster Julie de Wit. Daarnaast gaat de dienst inhoudelijk op de schop, maar hoe precies moet nog blijken.

De naamswijziging is niet vrijwillig. Afgelopen zomer verloor Microsoft een rechtszaak die door het Britse mediaconcern BSkyB was aangespannen. Volgens BSkyB leidde de merknaam SkyDrive tot verwarring en de rechter was het daarmee eens. Hoewel BSkyB enkel in het Verenigd Koninkrijk en Ierland actief is, moet de merknaam wereldwijd worden gewijzigd.

Microsoft kreeg eerder al problemen bij het gebruik van de Metro-merknaam. De naam werd gebruikt voor de interface waarbij horizontaal door apps genavigeerd wordt, maar moest worden opgegeven nadat het Duitse Metro AG zich beriep op zijn merkrecht. Hierbij kwam het overigens niet tot een rechtszaak.

Zie ook: Microsoft moet SkyDrive andere naam geven na verloren rechtszaak

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.